BRUNO GRÖNING BARÁTI KÖR - Kaposvári Közösség
Segít és gyógyít az isteni erő. Ne legyenek hiszékenyek, győződjenek meg róla! (Bruno Gröning)
MENÜ

 

A fenomén Bruno Groening - 

"a csodadoktor" nyomában     

A dokumentumfilm 3 részben DVD lemezen (kb. 5 óra 2x10 perc szünettel) Nyilvános filmbemutatók sok országban, önkéntes adományalapon mutatják be. A film 9 évig készült, óriási munkát végeztek az alkotók. Egy részletet itt bemutatunk. A legújabb kiadás már magyar nyelven is hallható.

 

 

 FILMZENE MEGHALLGATÁSA  (6-7 perc)

 

Az 1949-es évben az újságok címsoraiban egy név uralkodik: Bruno Groening. Külön kiadásokat nyomtatnak. A rádió és a heti hírek számolnak be. Filmet forgatnak róla. Ahol ő feltűnik, százak, ezrek, tízezrek tolongnak körülötte. Mindenfelől jönnek hozzá - Németországból, Ausztriából, Svájcból, de Belgiumból, Franciaországból és az USA-ból is. Gröningből világesemény lett.

De akik körülötte tolongnak, nem hívek, rajongók vagy csoportosulók. Ezek mind beteg emberek. Sokuk számára ő az utolsó remény. A háborútól sújtva, orvosoktól feladva, ezeknek az embereknek csak egy kívánságuk volt: egészségesnek lenni, megszabadítva a bajtól, szenvedéstől. Bruno Groeningnek kell rajtuk segíteni.

És ő segít. "Nincs gyógyíthatatlan betegség, Isten a legnagyobb orvos!" Ezek az ő szavai. És a hihetetlen megtörténik: Számtalan beteg egészséges lesz - bénák járnak, vakok látnak...

A dokumentumfilm "A fenomén Bruno Groening - a csodadoktor nyomában" című film objektíven mutatja be annak az időnek drámai eseményeit. Eredeti filmfelvételek és hangdokumentumok, archív anyagok, több mint 50 korabeli tanúval való interjú, s ehhez nagyszerű játékfilm jelenetek. Mindez hatásos élménnyé teszi a filmet.

De ez a film több mint egy dokumentációs visszapillantás.

Sok néző beszámol arról, hogy a film nézése közben hirtelen erőt, bizsergést és áramlást érzett testében. A legtöbbjük számára ez teljesen új tapasztalat. Sőt néhányan a fájdalmak, rokkantság és más szenvedések megszűnéséről számolnak be.

 

 

Sajtószöveg a nyilvánosság számára a Bruno Gröning a fenomén – a „csodadoktor” nyomában című dokumentumfilről

Rendező:   Thomas Busse
Segédrendező: Thomas Eich
Felvétel:     Gerald Schank
Vágó:         Christoph Tetzner
Zene:         Burkhard Pesch
Produkció: ProduzentGrete Häusler Kft
Előadó: Klaus-Dieter Fischer, Thomas Eich, Eberhard Jansen

 
1949 tavaszán betegek és szenvedők tömege áramlik a westfáliai Herfordba. Ugyanebben az évben, ősszel naponta 30 000 ember megy Rosenheimbe a Traberhofhoz. Mindegyiküknek ugyanaz a célja: Bruno Gröning.

Sokak számára ő az utolsó remény. A háborútól megtörve, az orvosoktól feladva már csak egy kívánságuk maradt: meggyógyulni. Bruno Gröning segítségére várnak. A hihetetlen megtörténik – számtalan beteg meggyógyul. Ez mélyen megérinti a háború utáni németországi embereket. Még orvosok is veszik a bátorságot, hogy segítséget kérjenek pácienseik számára, ahol ők már nem tudnak segíteni. Másoknak szálka a szemében, és úgy gondolják, küzdeni kell ellene. Akkor is és most is csődöt mondanak ezek a próbálkozások.

Ennek a filmnek is ez a célja, hogy a „Bruno Grönig a fenomén“ körüli eseményeket tényszerűen felgöngyölítse és autentikus beszámolók alapján, valósághűen bemutassa. Több mint 2000 ember vett részt, mint statiszta, színész vagy a filmes stáb részeként. Több mint 9 év alatt 1995 óta több mint 70 órányi filmanyagot forgattak. Változatos, részben drámai jelenetekben mutatják be az életének állomásait és működését az eredeti dokumentumok, a filmpasszázsok, fotók, az akkori időből származó tv-film részletek, folyóirat-tudósítások, újságcikkek, és nem utolsó sorban a több mint 50 kortárs beszámolója.

A filmet a Grete Häusler GmbH készítette és a Kreis für geistige Lebenshilfe e.V. / Bruno Gröning Freundeskreis mutatta be.

Minden barát a Bruno Gröning Baráti Körben, beleértve a vezetőséget is, ellenszolgáltatás nélkül végzi feladatait, tehát idealista alapon, személyes juttatás nélkül. Ez a dokumentumfilm is adományok segítségével, és ellenszolgáltatás nélküli munkával jött létre.

 

 

 

 


Anno 2012 - Budvig György

 

 

 

 

 

 

Hírek

 • Bruno Gröning (1906-1959)

   

   

   

   

   

Asztali nézet